Társadalmi Felelősségvállalás Napja

admin, k, 09/07/2010 - 10:45

2010. szeptember 24-25.
Ipari vállalkozások és civilek összefogása a társadalomért

A „Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése” (TÁMOP 5.5.3.-08/02-2008-0031 ) projekt keretében nagyszabású programsorozat lebonyolítását tervezzük, amelynek résztvevői között reményeink szerint az Önök szervezetét is üdvözölhetjük!

Kérjük, tekintsék át az alábbi tájékoztatást! Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, a mellékelt jelentkezési lapot kitöltve küldjék vissza az andrea.toth@cfoundation.org e-mail címre 2010. szeptember 19-ig, hogy részvételi szándékukat regisztrálhassuk!

A program előkészítéseként 2010.szeptember 9-én délután 16.30-kor egy előkészítő megbeszélést tartunk a TIT Bugát Pál Egyesületének Nagytermében (3300 Eger, Klapka Gy. u. 9. IV. emelet), melyen a részvételi szándékot a jelentkezési lap visszaküldésével együtt szíveskedjenek jelezni!

Mi programunk célja?

Programunk elsődleges célja, hogy segítsük a hatékony együttműködést a társadalom különböző szektorai, a helyi közösségek más-más lehetőséggel rendelkező szereplői között. Célunk, hogy minél több vállalat életében megjelenjen a felelős társadalmi szerepvállalás gondolata, és ez szervesen beépüljön a vállalat tevékenységeibe.

Célunk az is, hogy minél több civil szervezet valósíthasson meg for-profit partnerekkel non-profit projekteket, ezzel segítve mind a helyi közösségek, mind a résztvevő vállalat, mind pedig saját fejlődését.

A Társadalmi Felelősségvállalás Nap programsorozat célja összetett, több olyan jól társítható gondolatot kíván együtt megvalósítani, melyek kölcsönösen erősíthetik egymást és általános társadalmi és gazdasági célokat szolgálhatnak:

· A hálózatfejlesztés jegyében vállalkozások és civil szervezetek találkozhatnak egymással, és kölcsönösen információt gyűjthetnek egymás tevékenységéről, vállalat célkitűzéseiről. Illetve megtalálhatják azokat a kapcsolódási pontokat, melyeken keresztül bekapcsolódhatnak, segíthetik egymás tevékenységét, munkáját.

· A programban résztvevők közösen segítenek hogy a tudás, tanulás, természettudományok értékeit, eredményeit megismerhessék a társadalom szereplői.


Mi is az a Társadalmi Felelősségvállalás (CSR)?

“A vállalatok társadalmi felelősségvállalása egy olyan fogalom, mely szerint a vállalatok a társadalmi és környezeti megfontolásokat önkéntes alapon beépítik üzleti tevékenységükbe és a tevékenységükben érdekeltekkel fenntartott kapcsolataikba.”

Az Európai Bizottság (EU) CSR (Corporate Social Responsibility) definíciója.

Nekünk ez miért fontos?

Számunkra a CSR arról szól, hogy mit tehet egy vállalat, és nem arról, hogy mit kell tennie. Értéket adhat hozzá vállalkozásához, ha tevékenységének egyes szociális és környezeti szempontjait jobban figyelembe veszi.

Sok vállalat végez CSR tevékenységet anélkül, hogy stratégiába illesztené, hogy tudatosan tervezné ezeket a folyamatokat, pedig közvetlen haszonra is szert tehet, ha összehangolja ez irányú tevékenységeit, hiszen ezzel mindenki nyer.

A fenntarthatóság miatt fontosnak tartjuk, hogy ne csak egy akció, hanem egy tudatosan tervezett tevékenység legyen a CSR.

Ezen gondolatok jegyében célunk a mellékletben szereplő programok megvalósítása Egerben, Hatvanban, Gyöngyösön, Füzesabonyban és Tarnamérán, valamint kapcsolódó rendezvényeink:

2010. szeptember 15-22-ig:

e-Kvíz:

Azon vállalatok életéről, társadalmi felelősségvállalásáról egy elektronikus kvíz kitöltése a szervezetfejlesztes.eck.hu oldalról letöltve és kitöltve, amelyek részt vesznek a programsorozatban.

Azon civilszervezetek, elsősorban nevelési-, oktatási intézmények alapítványai, egyesületei tagjai, segítői töltsék ki ezt a kérdéssort, melyek részesülni kívánnak a vállalkozások CSR tevékenységének eredményéből az alábbiak szerint:

o épületrenoválás (festés, tatarozás, kerítéserősítés)

o fizikai, technikai eszközkészlet bővítése

o könyvtárbővítés tudományos könyvekkel

Vállalati CSR és tudomány kapcsolata – tudományos könyvgyűjtés

Tudományos könyvgyűjtést szervezünk a résztvevő vállalkozásoknál (cég és dolgozók részére is), amely könyveket az e-kvízt legnagyobb számban helyesen kitöltő intézmény, alapítvány könyvtárának bővítésére 2010. szeptember 24-én adunk át.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, a mellékelt jelentkezési lapot kitöltve küldjék vissza az andrea.toth@cfoundation.org e-mail címre 2010. szeptember 19-ig, hogy részvételi szándékukat regisztrálhassuk!

A projekttel kapcsolatos további információkat talál a http://szervezetfejlesztes.eck.hu oldalon!

CsatolmányMéret
Program részletes Eger.doc74 KB
Program részletes Gyöngyös.doc76.5 KB
Program részletes Hatvan_.doc70.5 KB
Program Füzesabony.doc59 KB
Program Tarnaméra.doc59.5 KB
Jelentkezési lap_CSR.doc55.5 KB
Kvíz.doc50 KB
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 44.062.159 Ft.

Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - TÁMOP 5.5.3.-08/02-2008-0031

Drupal theme by Kiwi Themes.