„Empowering European Citizens"

karpatok, h, 07/16/2012 - 11:00

 

„Empowering European Citizens”program - A megszerzett tudás továbbadása a helyi közösségeken belül

Kárpátok Alapítvány partnerségével a British Council által szervezett „Empowering European Citizens” program elérkezett a harmadik szakaszába, ahol a 2011-12-ben lezajlott Európai képzéssorozat helyi közösségi vezetők részére képzés résztvevői továbbadják a megszerzett tudást helyi közösségük, szervezeteik tagjainak.

Ennek keretén belül a közösségi vezetők „Közösségi Projekt” megvalósítására pályázhattak.  Az Alapítványhoz összesen 9 pályázat érkezett. A döntésről július 15-ig e-mailes értesítőt kapnak a pályázók. A nyertes kis közösségi projekteket vagy nagyszabású, több partnert igénylő projekteket 2012. december 31-ig kell megvalósítaniuk a pályázóknak. 

Az Empowering European Citizens  program célja, hogy az európai állampolgárok sokszínű csoportjai között megértő kapcsolatot és bizalmat alakítson ki, összekössön szomszédos intézményeket és embereket tíz európai országban. A program során a résztvevők olyan eszközökkel ismerkedhetnek meg, amelyek fejlesztik vezetői képességeiket, interkulturális kompetenciáikat, segítséget kapnak ahhoz, hogy hogyan indítsanak helyi társadalmi projekteket, valamint hogyan osszák meg ötleteiket és gyakorlati tudásukat más partnerszervezetekkel, hogyan szólítsák meg helyi közösségüket, illetve hogyan viszonyuljanak nagyobb léptékű, európai szintű kérdésekhez. A projekt négy fázisa segítséget nyújt abban, hogy a helyi közösségek feljogosítva érezzék magukat arra, hogy az aktív állampolgárokból álló globális partnerkapcsolati háló tagjaként szembenézzenek a 21. századi Európa kihívásaival.
Bővebb információ: http://www.britishcouncil.org/hu/hungary-projects-empowering-european-citizens.htm

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 44.062.159 Ft.

Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - TÁMOP 5.5.3.-08/02-2008-0031

Drupal theme by Kiwi Themes.