Az Alapítványnál jártak a GeorgiaTech Egyetem diákjai

karpatok, szo, 06/16/2012 - 14:00

 

 

Ahogyan 2011-ben, a Kárpátok Alapítvány idén is részt vett az atlantai (US) Georgia Műszaki Egyetem (GeorgiaTech) fiatal egyetemistáknak szervezett programjában.
A fiatalok 4 hétig tartó magyarországi látogatásuk során elsősorban a Magyarországon működő szociális vállalkozásokat, valamint budapesti és vidéki civil szervezetek működését tanulmányozzák. 
                                               

Június 14-15-én a hét amerikai hallgató és tanáraik Egerben, az Alapítvány szervezésében ellátogattak Szomolyára, ahol a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület bemutatta a bükkaljai kaptárkövek megmentéséért lebonyolított projektjét, a Szomolyai Romákért Egyesület pedig egy nemrégiben felújított pinceházban vezette körbe a fiatalokat. Ezt követően a noszvajon található Farkaskői Barlangok Alkotótelepen egy korábban lakóbarlangból kialakított művésztelepen nézhettek körbe, majd ellátogattak egy közel 4000m2-es borospincerendszerbe is.
A diákok ezen felül megismerkedtek a Kárpátok Alapítvány működésével, programjaival, valamint Eger város nevezetességeivel is. 
 

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 44.062.159 Ft.

Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - TÁMOP 5.5.3.-08/02-2008-0031

Drupal theme by Kiwi Themes.