Zárult a "Lépj pályára" projekt

karpatok, cs, 10/03/2013 - 00:00

A „Lépj pályára!” projekt a Kárpátok Alapítvány – Magyarország és partnere, a Karpatská nadácia kezdeményezésére született meg. Küldetése, hogy az észak-kelet magyarországi és kelet-szlovákiai térség gazdasági növekedéséhez és versenyképességének javításához a 30 év alatti fiatal, főként kvalifikált, de hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci esélyeinek növelése által járuljon hozzá.
A projekt célja, hogy mindkét országban tíz-tíz fiatalnak, tíz-tíz civil szervezetnél eltöltött gyakornoki munka által biztosítson tapasztalatszerzést, amely révén növeli a munkaerő-piacon való elhelyezkedésük esélyét. Emellett hozzájárul kompetenciáik, készségeik, kapcsolati tőkéjük fejlődéséhez, ezzel párhuzamosan fejlesztve a civil szervezetek, a non-profit szektor foglalkoztatási kapacitását.

2013. szeptember 26-án, Egerben egy közös találkozó alkalmával zárult a projekt, a mentorok és gyakornokok részvételével. A rendezvényen a jövőbeni együttműködés lehetőségeit, illetve az eredményesnek bizonyult közös munka során szerzett tapasztalatokat is megosztották egymással. A projektben résztvevő fiatalok és civil szervezetek munkatársai oklevélben részesültek, igazolva sikeres munkájukat. Az ünnepélyes jutalomátadást követően kötetlen beszélgetés keretén belül értékelték a projektet a résztvevők.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 44.062.159 Ft.

Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - TÁMOP 5.5.3.-08/02-2008-0031

Drupal theme by Kiwi Themes.