Baba-Mama Szabadidő és Életmód Alapítvány

admin, h, 08/24/2009 - 08:14
Cím: 
3300 Eger, Íj út 17.
Telefon, fax: 
06-30/248-7499
Email cím: 

info@babamamaclub.hu

Regisztrációs szám: 
A-873
Képviselő: 
Anga Szilvia

A Baba-Mama Szabadidő és Életmód Alapítvány 2004 januárjában alakult azzal a céllal, hogy segítse az anyukák, kismamák, nők és családjaik testi, lelki fejlődését, valamint lehetőséget nyújtson minden korosztály számára a hasznos szabadidő eltöltésére. Eleinte tornaprogramokat és gyermekmegőrzést biztosítottak az érdeklődők számára, majd szakembereket (szülész-, nőgyógyász szakorvos, szülésznő, védőnő, gyermekorvos, homeopátiás orvos, pszichiáter stb.) kerestek fel, és velük együttműködve rendeztek és rendezik meg szakmai programjaikat, előadásaikat a tornafoglalkozások mellett. Mivel kiemelt hangsúlyt fektetnek a változatos, aktív szabadidő eltöltésének hangsúlyozására, ezért Eger város rendezvényei mellett Heves megyei és regionális rendezvényeken is részt vesznek, ahol különféle szolgáltatások nyújtásával igyekeznek küldetésüket teljesíteni.

Fő motivációjuk, hogy – főként a gyermek-elhelyezési problémák miatt – mozgásszegény életmódba kényszerülő nők újraaktivizálásában segítsenek, ezáltal csökkentve hátrányos helyzetüket, valamint hogy támogatást és lehetőséget nyújtsanak a kisgyermekek, nők és idősek egészségállapotának javításához. Fontosnak tartják a fogyatékkal élők és sérült gyermekek integrációjának és fejlesztésének elősegítését. Ezek érdekében a programjaikat évről évre folyamatosan bővítik és kapcsolatrendszereiket szélesítik.

Az alapítvány főbb tevékenységei:

o tornaprogramok biztosítása kismamák, gyermekek, nők és idősek számára
o egészséges és környezettudatos életmódra nevelés
o fogyatékkal élő és sérült gyermek fejlesztése

Ezek mellett bekapcsolódtak az Egri Civil Kerekasztal, valamint az ECK Szabadidő Szekció munkájába, segítenek a városi civil rendezvények szervezésében, továbbképzéseken, találkozókon vesznek részt. A Heves Megyei Civil Szolgáltató Központ közreműködésével helyi, és nemzetközi civilekkel is kapcsolatot létesítettek, közös programokat szerveznek.

Kuratórium, tagok, önkéntesek és alkalmazottak adatai:

Anga Szilvia, Jakabos Zsófia, Lázár Bernadett, Vanya Barbara, Szőllősi Emese, Farkas Éva, Kopkáné Plachy Judit

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 44.062.159 Ft.

Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - TÁMOP 5.5.3.-08/02-2008-0031

Drupal theme by Kiwi Themes.