Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége

admin, h, 08/24/2009 - 10:13
Cím: 
3377. Szihalom, Kossuth út 67.
Telefon, fax: 
30/ 9584 405
Honlap: 

halmozottan.shp.hu

Regisztrációs szám: 
1903
Képviselő: 
Domán Zoltán elnök; Tar Károlyné elnök h.

A Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége 2005. novemberben alakult 14 alapító taggal. Az alapító tagok halmozottan sérült gyermeket, vagy gyermekeket nevelő szülők. Sérült gyermekeik életkora különböző, 1 évestől a 18. életévüket betöltött felnőtt fiatalokig.

A szervezet célja: a halmozottan sérült, vagyis kettő vagy több fogyatékossággal élő személyek egyenjogú, lehető legteljesebb körű társadalmi beillesztésének, szociális biztonságának, rehabilitációjának, emberi és állampolgári jogai érvényesülésének elősegítése, érdekeik képviselete, érvényesítése és védelme. Ebben előnyt élveznek azok, akikről családi környezetben gondoskodnak, hiszen legfontosabb érték a család.

Feladatuknak tartják a kiemelt segítést, előtérbe helyezve azt, hogy a sérült személy a családban maradhasson. Hosszú távú társadalmi jövőképük: a halmozottan sérültek társadalmi helyzetének javítása, a családok erősítése. Az alapítás óta a célcsoport nem változott, továbbra is ők állnak a tevékenységeik középpontjában. Jelenleg több mint 80 családdal állnak kapcsolatban.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 44.062.159 Ft.

Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - TÁMOP 5.5.3.-08/02-2008-0031

Drupal theme by Kiwi Themes.