Életminőségért Környezetvédelmi Alapítvány

admin, h, 08/24/2009 - 10:19
Cím: 
3300 Eger, Bajcsy-Zs. út 9.
Telefon, fax: 
06-36/415-645
Email cím: 

eletminosegert@eck.hu

Regisztrációs szám: 
Pk.60.154/1993/2
Képviselő: 
Koltai Ottó

Az Életminőségért Környezetvédelmi Alapítvány Eger városban bejegyzett kiemelten közhasznú alapítvány, 1993 óta tevékenykedik, elsősorban a megújuló energiaforrások és környezetvédelem területén.

A alapítvány célja: Heves megye és a környező megyék tájai, városai, falvai népének igényét fölébreszteni az élet és a környezet minősége, az egészség és a természet védelme, a táj sajátosságának megőrzése iránt, ill. ennek a szemléletnek a szerves meggyökereztetése oktatás-képzési, táborozási, népszerűsítő és felvilágosító irodalom-alkotó és terjesztő módszerekkel.

Főbb tevékenységek:

o Az épített és természeti környezet minőségét és megóvását szolgáló szellemi és anyagi termékek piaci forgalmazása, illetve ennek elősegítése az alapítvány saját gazdálkodása és szakértői tevékenysége útján, valamint a gazdálkodását érintő rendelkezésekben meghatározott egyéb módon.
o Projektumok kidolgoztatása, melyek az önkormányzatok rendelkezésére bocsáthatók a szennyvízelvezetési, hulladékkezelési, energiatakarékossági, közlekedési, talajvédelmi, mezőgazdasági termékvédelmi (mérgezőanyag-mentesítési), biogazdálkodási problémák megoldásában.
o Lakóhely-kulturális, településtisztasági és egészséges környezetteremtési versenyek megszervezése a települések között, esetenként ösztönző hatású jutalmak odaítélésével és hirdető-, illetve propaganda tevékenységgel.
o Energia-takarékossági tanácsadás a lakosság és a vállalkozók részére.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 44.062.159 Ft.

Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - TÁMOP 5.5.3.-08/02-2008-0031

Drupal theme by Kiwi Themes.