Heves Megyei Népművelők Egyesülete

admin, h, 08/24/2009 - 10:53
Cím: 
3300 Eger, Knézich Károly út 8.
Telefon, fax: 
37 312 282
Email cím: 

bpintermaria@gmail.com

Regisztrációs szám: 
Hm.Bír.Eger Pk.60.080/2000/13
Képviselő: 
Birnbaumné Pintér Mária

Az országos szakmai szervezet harminc éve alakult. A megyei szervezet alakulását az országos szervezet alapszabályának módosítása tette lehetővé. Heves megyében az egyesület 2000-ben szerveződött.

Az egyesület – mint szakmai, területi alapú szervezet – tagsága a kultúra különböző területein és szervezeteiben dolgozó aktív és inaktív szakemberekből áll. A szakmai tevékenység jellegéből adódóan tevékenységét közérdekűként és közhasznúként definiálja.

Célja szerint támogatja közművelődési tevékenység folytatását, tagjainak szakmai ismeretszerzését, szektorok közötti együttműködésre bíztat, művészeti programok megvalósítására ösztönöz, segíti a települési szintű kulturális civil szervezetek által létrehozott közművelődési tanácsok működését. Tanácsot és információt ad és cserél a közművelődési feladatellátás színvonalának javításához, részt vesz a Magyar Népművelők Egyesülete Vándorgyűlésein. Szakmai kitüntetés adományozására tesz javaslatot. Felkérésre tagjain keresztül közreműködik vezetői pályázatok bírálatában.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 44.062.159 Ft.

Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - TÁMOP 5.5.3.-08/02-2008-0031

Drupal theme by Kiwi Themes.