Siroki Idegenforgalmi és Turisztikai Egyesület

admin, h, 08/24/2009 - 10:55
Cím: 
3332 Sirok, Borics Pál út 6.
Telefon, fax: 
Tel: 0636 361 285 Fax: 0636 561 037
Email cím: 

karpatiendre@t-online.hu

Regisztrációs szám: 
1881
Képviselő: 
Kárpáti Endre

Az egyesülésre való kezdeményezés a település önkormányzatától indult, és ennek nyomán 2005. szeptember 1-én, önszerveződéssel létrejött a Siroki Idegenforgalmi és Turisztikai Egyesület.

A szervezetet helyi vállalkozók alakították meg abból a közös felismerésből kiindulva, hogy a környezetükben rejlő kedvező idegenforgalmi adottságokból származó előnyöket felhasználva saját vállalkozásuk sikerességének esélyeit növeljék. Céljuk egybeesett a települési önkormányzat törekvéseivel, hogy Sirok község gazdasági erejét növeljék, a település fejlesztését a turisztikai értékek felhasználásával az egyesületi erő bekapcsolásával elősegítsék. Tevékenységük fő motivációja Sirok község idegenforgalmi vonzerejének fejlesztése, a település országos és nemzetközi ismertségének növelése.

Az egyesület tevékenysége az alábbi területekre terjed ki:

o idegenforgalmi programok szervezése, különös tekintettel ezek családsegítő, egészségmegőrző és kulturális jellegére,
o a szállóvendégek kényelmi kiszolgálásának biztosítása érdekében a szálláshelyek minőségének fejlesztése,
o a helyben és a környékben található turisztikai látványosságok bemutatása,
o kiadványok megjelentetése,
o rövid távú erdei túraútvonalak létrehozása, fenntartása és dokumentálása,
o a helyi asszonykórus működésének támogatása.

Az Egyesület „Családsegítő, egészségmegőrző és kulturális” programja keretében, kedvezmények biztosítása által anyagilag is segíti a Sirokba látogató, többgyermekes családokat, egészségmegőrző, rekreációs szolgáltatásai által segít fenntartani e családok egészségét, és a „Testnek és a léleknek” szellemében, a helyi asszonykórussal karöltve kulturális szórakoztatásukról is gondoskodik. E program pénzügyi hátterét az SZJA 1 %-ának felajánlásaiból biztosítja.

A turisztikai programok és szolgáltatási kör kialakításában kezdetektől partneri együttműködést folytatnak a település önkormányzatával, a kistérség többcélú társulásával, és a környék idegenforgalmi fejlesztésében érdekelt vállalkozóival. Partneri együttműködésük kiterjed a környék civil szervezetei és önkormányzatai kezdeményezésében való részvételre. Részt vesznek a Pétervásárai kistérségi civil koordinációs tanács és a Heves megyei civil műhely munkájában.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 44.062.159 Ft.

Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - TÁMOP 5.5.3.-08/02-2008-0031

Drupal theme by Kiwi Themes.