Pétervásárai Ifjúsági Egyesület

admin, h, 08/24/2009 - 10:56
Cím: 
3250 Pétervására Szent Márton út 3.
Telefon, fax: 
06/20- 264-1751
Email cím: 

bardos.kata@freemail.hu

Regisztrációs szám: 
2108
Képviselő: 
Bárdos Katalin

Az egyesület Bárdos Katalin kezdeményezésére 16 alapító taggal 2007. december 1-én alakult, de bírósági bejegyzésére csak 2008. márciusában került sor. Az önszerveződés alapvető célja kettős:

o olyan egyesület létrehozása, amelynek tagjai érdekeltek a közösségi élet kibontakoztatásában, a korosztályi kapcsolatok építésében, mindezt a tagok öntevékenységére alapozva;
o az egyesület közhasznú szervezetként a kisváros ifjúsági korosztálya számára szervez szabadidő programokat, amelyben kiemelt feladatának tartja az erőszakmentesség, a tolerancia és az egészséges életmód tudatos terjesztését, illetve tevékenyen kíván részt venni az ifjúság érdekképviseletében.

Az első évben széles nyilvánosságot célzó programokkal indítottak annak érdekében, hogy a megismertessék szervezetüket a fiatalokkal, a szülőkkel és az önkormányzat képviselő testületével. Az alapszabályukban rögzített célok szabtak irányt programszervező munkájuknak, mint például véradás, jótékonysági bál, városszépítő program, utánpótlás sportolók évzáró rendezvénye.

A tudatos partnerkereső tevékenységgel a miskolci Dialóg Egyesülettel, Pétervására Város Fejlődéséért Alapítvánnyal, Hevesaranyosi Egyesülettel, és a KÖZTÁMHÁLÓVAL létesítettek kapcsolatot. Ennek eredménye egy szélesebb partneri együttműködésben öltött testet 2008. decemberében Sajógalgócon, amikor Pétervására, Szarvaskő, Hevesaranyos és Egerbocs egyesületeivel találkozva a KÖZTÁMHÁLÓ és a Dialóg Egyesület segítségével létrehozták négy település civil szervezeti kapcsolatát. Az együttműködés indítéka volt a kezdő civil szervezetek kapcsolatrendszerének kialakítása a kölcsönös segítségnyújtás jegyében. Bekapcsolódtak a Pétervásárai kistérségi civil koordinációs tevékenységébe.

Az alig két éves múlttal rendelkező szervezet belső kohéziójának erősödésével egyre aktívabban vállal szerepet a város kulturális életében, elsősorban gyerekeknek és fiataloknak szóló rendezvények szervezésével, vagy abban való közreműködéssel.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 44.062.159 Ft.

Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - TÁMOP 5.5.3.-08/02-2008-0031

Drupal theme by Kiwi Themes.