Cukorbetegek Egri Egyesülete

admin, h, 08/24/2009 - 10:59
Cím: 
3300 Eger, Cifrakapu út 122.
Telefon, fax: 
36/326-551
Email cím: 

diabklub@agria.hu

Regisztrációs szám: 
1438
Képviselő: 
Jakabné Jakab Katalin, Farkasné Juhász Margit, Balogh Lászlóné, Pálkovics Gáborné

A Cukorbetegek Egri Egyesülete 2000-ben alakult. Az egyesület célja a cukorbetegek oktatása, a cukorbetegség megelőzése, korai felismerése, szövődmények csökkentése, a cukorbetegek életminőségének javítása és a betegek érdekvédelme.

Főbb tevékenységi területe:

Az egyesület a cukorbetegség megelőzésével, illetve a kialakult cukorbetegség kezelésével összefüggő ismeretterjesztő előadásokat szervez, melynek keretében a meghívott szakemberek mindazon kezelési módok elvégzésére megtanítják a cukorbetegeket, illetve gondozásukat végző hozzátartozóikat, melynek révén életminőségük javul és a cukorbetegség szövődményei visszaszoríthatók. Az egészséges táplálkozásra és életmódra neveléssel más betegségek is elkerülhetők, így munkánk túl mutat a cukorbetegeken és az egész társadalom egészségesebbé tételét szolgálja. Előadásaink nyitottak és ingyenesek bárki számára, ahol térítésmenetes szűréseket is igénybe vehetnek az érdeklődők.

Az egyesület közreműködik a diabeteszes betegek kezelését szolgáló orvosi műszerek, anyagok beszerzésében, a cukorbetegség kezelése területén elért tapasztalatok kicserélésében.

Ráirányítja a társadalom figyelmét a cukorbetegség veszélyeire, megelőzési módjára. Mozgásprogramokat, lábkezeléseket és értágító kúrákat szervez a rászoruló betegeknek.

Közhasznú tevékenysége az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, és a nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 44.062.159 Ft.

Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - TÁMOP 5.5.3.-08/02-2008-0031

Drupal theme by Kiwi Themes.